De senaste åren har många mindre utvecklare beklagat sig över hur svårt det är att gå runt på utveckling av IOS-appar och -spel, för alla utom jättar som Supercell, EA och Rovio. 2016 visade statistik att drygt 600 företag drog in 94 procent av intäkterna på App Store, medan över 60 000 utvecklare delade på resterande 6 procent.

Ett specifikt klagomål från seriösa appmakare har varit bristen på en möjlighet att erbjuda gratis testperioder för betalappar. Apple har börjat tillåta det för prenumerationer i mediaappar som Netflix, men inte för appar i allmänhet.

Det här hoppas The Developer Union ändra på. Det är en förening som startades av Brent Simmons (utvecklare av bland annat Newnewswire), Loren Morris (produktdesigner), Roger Ogden (utvecklare) och Jake Schumacher, filmskaparen bakom filmen App: The Human Story.

Gruppen fungerar som ett upprop för att förmå Apple att för det första tillåta testperioder för alla typer av appar. Ett framtida mål är ”rimligare” delning av intäkterna mellan Apple och utvecklare.