Apples avancerade headset för att kombinera virtuell verklighet med förstärkt verklighet kan bli riktig verklighet. Det skriver Appleinsider.

Analytikern Gene Munster tror att Apple nu lanserar sin satsning på ar i tre steg; först kommer en Iphone med mer avancerade kameror på baksidan för att bland annat kunna bedöma djup lanseras (troligen inte förrän 2019). Nästa steg är att ar-appar kommer bli ”nästa guldrusch för utvecklare” inom spel, handel och utbildning, och först efter det tänker sig Apple en lansering av ”Apple Glasses”.

Läs också! Uppgifter: Apple utvecklar fristående vr- och ar-headset – med 8k-upplösning

Gene Munster tror att lanseringen sker under 2021 och att priset kommer landa på runt 1 300 dollar, vilket borde betyda lite drygt 13 000 kronor med svenska skatter.

Men framtiden för ar-glasögon är samtidigt osäker i dagsläget. Investerare kopplar ar främst till Snapchat och Pokemon Go. Google Glass från 2015 blev aldrig någon succé, och allmänheten är fortfarande skeptisk till att ha folk har kameror på sig hela tiden som kan spela in i stort sett allting.

Inte förrän nyttan med ar-glasögon överväger de negativa sociala aspekterna av det kommer folk köpa ar-glasögon, menar analytikern, som ändå tror att glasögonen är en kommande succé.

– I framtiden kommer vi inte kunde leva utan ar-glasögon, då kommer Apple var där och sälja ett par till oss.

Missa inte! Apples nästa succé? Här är de hetaste prylarna från de närmaste tre åren

Apple iPad 9.7" 32GB (6th Generation) Pris vid test: 3689 kr.

Bästa pris just nu: 3479 kr