Hur överträffar man Iphone, en av århundradets absolut viktigaste konsumentprodukter? Det är så klart svårt, och det kanske man inte ens gör. Iphone lär fortsätta existera ett bra tag till, men det hindrar så klart inte Apple från att lägga mängder med både pengar och tid på att ta fram nästa stora produktsuccé.

I den här artikeln går vi igenom några av de produkter som Apple förväntas släppa inom de kommande tre åren. Vi skippar de mest självklara sakerna, som regelbundna uppdateringar av Macar, Iphone- och Ipad-modeller för att istället fokusera på större nyheter från Apple.

Läs också! Köpa nu eller vänta? Test och köpråd av alla Apple-prylar

Vi ska också tillägga att ingen av produkterna i denna artikel, med ett par undantag, är bekräftade av Apple – som ju nästan aldrig kommenterar framtida produkter. Det finns ingen garanti för att produkterna faktiskt lanseras.

Smarta glasögon
Foto: Martin Hajek/IdropnewsEn äldre konceptbild av ett par smarta Apple-glasögon. Så här lär de dock inte se ut om det också ska bli tal om vr.

1. Vr- och ar-glasögon – med dubbla 8k-skärmar

För bara ett par månader sedan dök det för första gången upp ett rykte om att Apple har ett par rejält avancerade glasögon i görningen, och inte bara ett par ar-glasögon som det ryktats om under en längre tid. Nu talas det istället om ett större headset som ska kombinera teknikerna virtuell verklighet med förstärkt verklighet i en och samma enhet.

Och det är enligt ryktet en riktigt teknikspäckad pryl med två 8k-skärmar för ögonen som projicerar förslagsvis spel och andra appar framför ögonen. Om glasögonen blir verklighet ska de lanseras redan 2020, och inte behöva en smartphone eller dator för att fungera. Istället kopplas glasögonen till en dedikerad enhet och kommunicerar med denna över en trådlös så kallad 60 gHz wigig-koppling.

Förväntad lansering: 2020. 
Läs mer: Uppgifter: Apple utvecklar fristående vr- och ar-headset – med 8k-upplösning


Mac Pro
Det har varit förvånansvärt få läckor kring kommande Mac Pro, så det finns inga läckta bilder att ta del av.

2. Mac Pro – proffsdatorns återkomst

Snart är nya Mac Pro här, och det här är för ovanlighetens skull en produkt som Apple faktiskt har bekräftat är på väg. Vi vet inte exakt när den kommer, eller vad en modulär dator exakt innebär i Apples värld. Men vi litar på att det blir en ”riktig” proffsdator som är både uppgraderingsbar och utbyggbar med snabba thunderbolt 3-portar. En ny extern skärm ska också vara i görningen.

Förväntad lansering: 2019. 
Läs mer: Allt vi vet om kommande Mac Pro – och hetaste ryktena

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning