Den 19 maj 2016 störtade Egyptair 804 i Medelhavet under en flygning från Paris till Kairo. Alla 56 passagerare och hela besättningen på tio personer omkom i samband med kraschen. Någon orsak till tragedin har ännu inte fastställts, men det har spekulerats om allt ifrån explosioner till en brand ombord. Inget nödanrop gjordes från flygplanet, men "svarta lådan" visar att rök registrerats både i en främre toalett och i området under cockpit.

Spekulationer, som bland annat rapporterats av The Telegraph, har även handlat om att den ena pilotens Apple-produkter som tagits med på flygningen kan ha orsakat en brand ombord. Piloten ska ha haft med sig en Ipad Mini och en Iphone 6S som förvarades i cockpit. Teorin har dock emottagits med skepsis av experter, som uppgett att branden troligen utlösts av andra orsaker.

Två år efter olyckan rapporterar nu TMZ att anhöriga till flera av de familjer som omkom valt att stämma Apple för flygkraschen, och att det enligt dem ska finnas "tillräckligt mycket bevis" för att hålla företaget ansvarigt. Apple sade redan förra året att det inte tycks finnas några bevis för ett samband mellan kraschen och företagets enheter, och att man då ännu inte blivit kontaktade av någon myndighet som utreder kraschen.

Apple iPhone 6s 32GB Pris vid test: 4555 kr.

Bästa pris just nu: 3489 kr