Byggfirman Rogers-O’Brien, baserad i Dallas, USA, har sedan en tid tillbaka övergått från byggplaner på papper till att ha alla ritningar och dokument i molnet för att sedan granskas på Ipads. Ett drag som skulle visa sig spara en hel del arbete och pengar. Det berättar Todd Wayne, chef för digitala lösningar på byggfirman, till Business Insider.

Att ritningar och dokument sparas i molnet och uppdateras till senaste version så fort en arkitekt eller ingenjör gör en ändring sparar firman inte mindre än 55 00 arbetstimmar per år, uppger man. I pengar räknat blir det 1,8 miljoner dollar, eller eller lite drygt 15,5 miljoner kronor. Problemet var tidigare nämligen att inaktuella ritningar ofta var spridda bland ingenjörer och arbetsledare, vilket ledde till fel i bygget som helt enkelt var tvungna att göras om så snart de upptäcktes.

Missa inte! Genomgång: Så väljer du rätt Ipad för dina behov

Det nya systemet med att ha ständigt uppdaterade ritningar på Ipad-enheter kallar man ”One truth,” och ska enligt Todd Wayne spara in ungefär sju procent i kostnader för varje projekt.

Till en början köpte byggfirman Ipad-enheter i en Apple Store som en helt vanlig kund – 10 till 50 stycken åt gången. Sedan dess har Apple dock lanserat ett särskilt program kallat Apple at work, som underlättar för företagskunder. Hela historien om den amerikanska byggfirman kan läsas hos Business Insider.