Det börjar brinna i knutarna för utvecklare världen över. Under måndagen gick Apple ut med beskedet att alla nya appar och uppdaterade appar som lämnas in för granskning i App Store måste ha stöd för den nya skärmen i Iphone X. Apparna måste även ha stöd för sdk:et för IOS 11, vilket ger stöd för nya tekniker som AR Kit, Core ML, dra-och-släpp på Ipad och Iphone, med mera. De nya reglerna gäller från och med juli 2018, det skriver Macrumors.

Det betyder alltså att från med juli gäller dessa regler inte bara nya appar i App Store, utan även appar som uppdateras till nyare versioner. Inga appar kommer dock slängas ut från App Store om de inte har IOS 11- respektive Iphone X-stöd.

Missa inte! Nostalgi: Apples mest bortglömda appar – minns du dessa?

Iphone X-skärmen
Nya appar kan inte se ut såhär i fortsättningen.

Redan i oktober uppmanade Apple utvecklare för första gången att uppdatera sina appar för Iphone X, och sedan april gäller tidigare nämnda regler för helt nya appar i App Store. Men vi vet också att till och med många större företag, inklusive Apple själva, har haft svårt att verkligen uppdatera alla sina appar för den annorlunda Iphone X-skärmen.

Läs också! Imovie uppdateras – får Metal-grafik och (äntligen) stöd för Iphone X-skärmen

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9777 kr.

Bästa pris just nu: 9199 kr