Återigen är det Mark Gurman, teknikjournalist på Bloomberg, som kommer med (delvis) nya uppgifter om det kommande IOS 13, alltså det mobila operativsystem från Apple som väntas släppas först år 2019.

Sedan tidigare har Mark Gurman hävdat att IOS kommer få en bland annat en omdesignad hemskärm, något som var planerat redan till IOS 12 men som skjutits upp till IOS 13 för att Apple ska fokusera på kvalitet och prestanda i IOS 12. Nu kommer dock fler uppgifter.

Läs också! Hetaste ryktena om IOS 12 – gemensamma appar för Mac och IOS dröjer, enligt nya uppgifter

I en tweet berättar han att IOS 13 internt kallas Yukon, och att den omritade hemskärmen kommer ha ett stort Ipad-fokus. Bland annat Filer-appen ska få stora nyheter och förbättras främst med Ipad i åtanke. Mark Gurman upprepar också tidigare uppgifter om att samma appar ska kunna köras sida vid sida, samt att alla appar ska kunna använda flikar precis som alla program i Mac OS redan kan.

Det är fortfarande drygt ett år kvar innan vi får en första titt på IOS 13, men egentligen är det inte konstigt att dessa uppgifter cirkulerar redan nu då Apple enligt uppgifter hade tänkt ha med dessa funktioner i IOS 12, men att de skjutits upp till senare.

Apple iPad 9.7" 32GB (6th Generation) Pris vid test: 3750 kr.

Bästa pris just nu: 3611 kr