Apple har riktat in sig på att göra Apple Watch till huvudsakligen ett hälsotillbehör, och satsar stora pengar på att utveckla klockans olika funktioner för att hålla koll på din kropp. En nyhet på den fronten är att Apple Watch numera kan varna användare om de ser ut att ha en onormalt hög puls. Det kan till exempel handla om att de har suttit still en lång stund men plötsligt har förhöjd puls.

De här varningarna har visat sig kunnat vara tecken på pågående akuta besvär, och en del användare säger att klockan har räddat livet på dem.

I veckan har två nya rapporter kommit om just såna händelser. Först ut var Deanna Recktenwald, en 18-årig kvinna i Tampa-trakten i Florida som fick en varning att hennes vilopuls låg på 190 slag i minuten. Hon tog sig snabbt till sjukhuset, där det konstaterades att hon hade en tidigare oupptäckt njursjukdom. Hennes mamma skrev till Apple och tackade för att klockan räddade hennes dotters liv, och fick svar från Tim Cook, skriver ABC.

Den andra rapporten kommer från New York, där 32-åriga William Monzidelis säger att klockans varning när han hade drabbats av blödande magsår fick honom att ringa ambulans och räddade livet på honom. Enligt läkarna förlorade han totalt 80 procent av sitt blod, skriver NBC.

2016 berättade amerikanska Macworld-medarbetaren Chuck La Tournous om hur han själv räddades av sin klocka, när han drabbades av vad som visade sig vara blodproppar.