Uppdatering 2018-05-17:
Nu bekräftas de tidigare uppgifterna om en medföljande snabbladdare (läs mer längre ned) av ytterligare en källa. Chargerlab stämmer in i det tidigare ryktet och hävdar även dem att 2018 års Iphone-modeller kommer komma med en usb-c-laddare.

Chargerlabs har tagit fram en rendering av laddaren, som sägs vara baserad på de uppgifter om laddaren som Chargerlabs har kommit över. Om uppgifterna stämmer kommer årets Iphone-modeller kunna ladda bra mycket snabbare än med den idag medföljande laddaren på ynka fem watt.

Chargerlabs

Tidigare:
Iphone har mer än tio år på nacken, men levereras fortfarande med samma gamla tröga laddare på bara fem watt. Det trots att telefonen i flera generationer har kunnat laddas snabbare med till exempel Ipad-laddaren och numera även kraftfulla usb-c-laddare som den som följer med Macbook.

Läs också: Apple kan skrota hörlursadaptern för årets Iphone-modeller

Macrumors rapporterar nu att en källa på Weibo påstår att Apple nu till slut är på väg att bryta det mönstret, och ska skicka med en ny laddare på 18 watt när de nya Iphone-modellerna släpps i höst.

Förutom att ladda snabbare blir det även första gången Apple skickar med en usb-c-kabel istället för bara usb-a. Den som i dag vill ladda till exempel en Iphone X med usb-c får betala både 595 kronor för en 29-wattsladdare och 199 kronor för en usb-c-till-lightning-kabel. Så vi får hoppas att ryktet stämmer.