Att utveckla helt nya produkter kostar mycket pengar, snarare än att bara ”underhålla” en serie Iphone-modeller eller Macar. Siffror från Apples kvartalsrapport visar att företaget lagt ännu mer pengar på forskning och utveckling av nya produkter än tidigare – 3,38 miljarder dollar, eller drygt 29 miljarder kronor. Det skriver Appleinsider.

Det är visserligen mindre räknat i rena dollar och cent än föregående kvartal, men andelen pengar lagda på forskning ch utveckling är högre än tidigare, sex procent istället för mer (för Apple) normala fyra till fem procent.

Läs också! Uppgifter: Apple utvecklar fristående vr- och ar-headset – med 8k-upplösning

Apple berättar såklart inte exakt vad pengarna går till, men klart är att företaget har många större projekt framför sig som säkerligen slukar en del pengar. Under 2018 väntas Apple släppa inte mindre än tre varianter av Iphone X. Kanske kan vi också få se en ny design för Apple Watch under året, en ny generation Airpods och ett par brusreducerande hörlurar.

Ar-glasögon
Foto: Martin Hajek/IdropnewsEn tidigare konceptbild av ett par smarta glasögon. Så här lär de dock inte se ut om det också ska bli tal om vr i apparaten.

Inte minst satsar Apple också mycket på förstärkt verklighet, med påståenden om att företaget planerar att lansera ett kombinerat vr- och ar-headset till år 2020.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9777 kr.

Bästa pris just nu: 9150 kr