Uppgifter från Cnet, som citerar en anonym källa ”med insyn i planerna,” hävdar alltså att kan få se ett revolutionerande headset från Apple bara inom några år. Enligt uppgifterna ska enheten använda Apples egenutvecklade chip och genom två skärmar för ögonen – vardera i 8k-upplösning – leverera en upplevelse som kombinerar både virtuell verklighet och förstärkt verklighet.

Headsetet kan lanseras redan 2020, och ska inte behöva en smartphone eller dator för att fungera. Istället kopplas det till en dedikerad enhet och kommunicerar med denna över en trådlös så kallad 60 Ghz Wigig-koppling.

Apple smarta glasögon
Foto: Martin Hajek/IdropnewsEn tidigare konceptbild av ett par smarta glasögon. Så här lär de dock inte se ut om det också ska bli tal om vr.

Det har länge ryktats om att Apple utvecklar något liknande, men tidigare har det mest talats ar-glasögon. Självklart måste vi dock ta även det här ryktet med en nypa salt. Idag finns ingen teknik på marknaden som ens kommer nära vad som beskrivs i uppgifterna. Apples chip är dock kraftfulla redan idag, och enligt tidigare rykten håller Apple på att öppna en fabrik för mikroled-skärmar som eventuellt skulle kunna användas i ett headset av denna typ. Men som sagt, en nypa salt utfärdas.

Läs också! Apple vill dumpa Samsung – sägs utveckla egna skärmar