Enligt en ny studie från Creative Strategies, där 1 746 Iphone X-användare svarat, visar att nästan alla är tillfreds med sitt köp. Hela 97 procent av användarna säger sig vara nöjda, och inte mindre än 85 procent är ”mycket nöjda”. Det skriver Macrumors.

Enligt analytikern Ben Bajarin på Creative Strategies är det bland det högsta resultat han sett bland alla typer av teknikprodukter där företaget har studerat kundnöjdhet. Alla deltagare i studien var så kallade ”early adopters”, det vill säga de köpte Iphone X i princip omedelbart efter att telefonen fanns tillgänglig att köpa.

Läs också! Långtidstest av Iphone X: Så står sig Apples bästa – efter fyra månaders användande

Allra mest nöjda är användarna med designen, kameran och prestandan. Skärmen och Face ID gör även de flesta använda nöjda, och till och med batteritiden tycker vara tillräcklig för de flesta (något som även vi noterat i våra tester av telefonen). Inte mindre än drygt 90 procent av användarna är nöjda med batteriet.

Desto mindre nöjda är användarna med porträttläget i frontkameran, där knappt 70 procent av användarna säger sig vara nöjda. Den i särklass sämsta funktionen med Iphone X är röstassistenten Siri – bara en av fem personer är nöjda med Siri i Iphone X. Mer om studien finns att läsa här.