Under fredagen lanserade Apple ett nytt utbytesprogram för batterier i sina produkter, den här gången för Macbook Pro 13 tum 2016, utan Touch Bar. Programmet lanseras efter att vissa modeller drabbats av batterier som expanderar. Enligt Apple är problemet ofarligt, men erbjuder nu alltså kunder ett gratis byte till ett nytt batteri.

Batteribytet gäller enbart exemplar tillverkade mellan oktober 2016 och oktober 2017. För att kolla om din modell är drabbad av problemet, gå till Apples sida för utbytesprogram, välj Macbook Pro, välj Sverige och skriv sedan in datorns serienummer i fältet.

Om din modell är aktuell för ett byte ombeds du boka tid i en Apple Store eller hitta en auktoriserad Apple Service Provider för att byta ut batteriet. En säkerhetskopia är att rekommendera innan inlämning.

Läs också! Nu är det billigare att byta batterier till Iphone

MacBook Pro 13 tum utan Touch Bar
Foto: Apple

Tidigare och senare modeller av Macbook Pro 13 tum är inte berörda av detta program, inte heller Macbook Pro 13 tum med Touch Bar. Apple använder olika batterier i Macbook Pro 13 tum med respektive utan Touch Bar.

Den kund som redan betalt för ett batteribyte kan kontakta Apple för att ansöka om en återbetalning för åtgärden. Har Macbooken skador som kan störa batteribytet måste dessa tas om hand innan batteriutbytet sker, något som kan medföra extra kostnader.

Apple MacBook Pro - 2,3GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 13788 kr.

Bästa pris just nu: 13789 kr