Apple tycks fortfarande experimentera med nya sätt att göra Apple Watch mer användbar. Exempelvis genom att fästa plattor fyllda med nya sensorer eller batterier på klockans baksida. Det skriver Appleinsider.

Ett nytt patent som precis godkänts av amerikanska myndigheter visar moduler som fästs i armbandens hållare och på så sätt får kontakt med den diagnostikport som finns där. Modulerna är platta saker som visserligen ser ut att göra Apple Watch lite tjockare och klumpigare, men som kan tillföra nyttigheter som nya typer av sensorer, en gps-mottagare eller till och med ett extrabatteri.

Läs också! Forskare kan upptäcka tidig diabetes med Apple Watch

Modulär Apple Watch
Foto: Apple / United States Patent and Trademark Office

Patenten ansöktes om redan i februari 2015, det vill säga innan Apple Watch hade lanserats, men har godkänts först nu.

Även om idéerna är intressanta skulle vi inte tro att det här kommer bli verklighet, åtminstone inte på detta sätt. Gps finns redan inbyggt i Apple Watch Series 2 och senare, och troligen försöker Apple skapa bättre batteritid internt i klockan snarare än att addera mer batteritid via externa batteripack. Möjligen skulle vi kunna se moduler av denna typ om Apple vill sälja sensorer till Apple Watch som annars är svåra att bygga in i enheten. Kanske ett sätt att mäta blodsocker, som det länge ryktats att Apple försöker lansera.

Läs mer! Uppgifter: Apple har hemligt projekt för ny diabetesbehandling

Apple Watch Series 1 42mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 2868 kr.

Bästa pris just nu: 2790 kr