News-appen I Iphone (som i Sverige bara existerar som en widget) kan snart byggas ut till en fullfjädrad betaltjänst med 200 tidningar och magasin. Enligt uppgifterna, som kommer från Bloomberg, ska det här vara ännu ett sätt för Apple att generera högre intäkter från sina tjänster.

Nyheten kommer runt en månad efter att Apple köpte Texture, en tjänst som inte finns i Sverige men som låter amerikanska användare läsa 200 tidningar och magasin för motsvarande drygt 80 kronor i månaden. En del av vinsten ska delas med tidningsutgivarna. Apple har inte velat kommentera uppgifterna till Bloomberg.

Apple News
Foto: Apple

Om köpet av Texture godkänns av amerikanska myndigheter kommer Textures tidigare tjänst integreras med Apples nuvarande News-app och på så vis bilda ännu en prenumerationstjänst i Apples utbud, vid sidan om Apple Music och den förväntade streamingstjänsten för filmer och tv-serier.

Läs också! Allt vi vet om Apples kommande streamingtjänst

Bloomberg skriver inget om ett eventuellt lanseringsdatum. Vi håller inte alltför höga hopp om att få se tjänsten i Sverige heller, åtminstone inte till en början. Apples News-app finns i nuläget bara i USA, Australien och Storbritannien, och så har det varit ända sedan 2015.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9777 kr.

Bästa pris just nu: 7996 kr