Apple är på offensiv för att täppa till läckor. I internt meddelande skickat till anställda på företaget, och som Bloomberg fått tag på, försöker Apple förmå anställda att sluta läcka hemligheter till media.

Bloomberg beskriver meddelandet som ”ett av de mest aggressiva utspelen från världens största teknikföretag för att kontrollera information om sina aktiviteter.” I meddelandet varnar man bland annat sina anställda med att man redan fått tag på inte mindre än 29 personer som läckt hemlig information och att tolv av dem blivit arresterade.

”Dessa människor förlorar inte bara sina jobb, de kan möta extrema svårigheter att hitta nya anställningar”, skriver Apple i meddelandet.

Läs också! Läckta dokument bekräftar: Apple planerade släppa Iphone X i guld

Apple är dock inte det enda företag i Silicon Valley som kämpar för att låta hemligheter förbli just hemliga. Både Google och Facebook ska även de ha sparkat personer som de kommer på med att läcka till media. Varningarna verkar dock inte ha avskräckt åtminstone en Apple-anställd från att läcka just detta meddelande, som kan läsas i sin helhet hos Bloomberg.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9777 kr.

Bästa pris just nu: 7910 kr