Troligen planerade Apple att lansera en Iphone X i guld tillsammans med färgalternativen silver och rymdgrå, men den versionen kom aldrig. Istället finns bara silver och svart att välja mellan för Iphone X-spekulanter.

Läckta dokument från den amerikanska myndigheten United States Federal Communications Commission (FCC), som måste godkänna teknikprodukter innan de kan börja säljas på den amerikanska marknaden, visar dock flera, tydliga och hemligstämplade bilder på en Iphone X i ”blush gold.” Det upptäckte Macrumors.

Missa inte! Iphone kan få tre (!) kameror på baksidan redan nästa år

Iphone X i guld

Dessa dokument delades med FCC redan i september 2017, och är först nu inte längre skyddade av en sex månader lång sekretessklausul. Bilderna tyder alltså på att Apple tänkte lansera Iphone X i guld, men troligt är att man stötte på problem i tillverkningsprocessen. Tidigare har även Apple-analyktikern Ming-Chi Kuo hävdat att företaget inte varit nöjda med guldfärgen.

Iphone X i guld

Det är troligt att det är ramen i rostfritt stål som varit problemet, då Iphone 8 redan finns i samma guldfärg. Iphone 8 har dock en aluminiumram. Kanske lyckades Apple inte få till guldfärgen på stålet riktigt som man ville (ungefär som man initialt hade problem att tillverka en vit Iphone 4, då den vita färgen på glaspanelen inte matchade den vita hemknappen i plast).

Om vi trots allt får se en guldfärgad Iphone X under året, kanske för att elda på försäljningen lite, eller om Apple väntar till nästa uppdatering av Iphone är okänt.

Läs också! Iphone-knäckaren tokpopulär – säljer som smör till myndigheter i USA

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9777 kr.

Bästa pris just nu: 8003 kr