Apple börjar från och med fredagen varna för icke-optimerade appar så fort vi öppnar ett program som inte uppdaterats till 64 bit-stöd. En dialogruta, som bara ska dyka upp en gång, förtäljer att appen ifråga inte är ”optimerad för din Mac" och att appen behöver uppdateras av utvecklaren. Det rapporterar Ars Technica. Appen kommer trots varningen fortsätta fungera som vanligt ett tag till. 

32 bit-varningen

Har vi några favoritappar som fortfarande inte uppdaterats till 64-bit rekommenderar Apple att höra av sig till utvecklaren för att se om det uppdaterade stödet är på väg. Ett annat alternativ kan naturligtvis vara att inte uppdatera Mac OS förrän vi vet att alla våra program fungerar, eller tills vi har hittat andra alternativ till programmen. Apple har alldeles nyligen lagt upp ett nytt supportdokument på sin hemsida för den som vill veta mer.

Missa inte! Allt vi vet om kommande Mac Pro – och hetaste ryktena

Än så länge finns inget datum för exakt när Apple till slut slopar 32 bit-stödet, men tänkbart är att det sker till hösten i samband med släppet av nästa stora version av Mac OS. Apple har tidigare meddelat att High Sierra är den sista Mac OS-versionen som har fullt stöd för 32 bit-appar.