Apples största utmaning för att kunna fortsätta innovera har den senaste tiden istället varit företagets mjukvara. Det hävdar den i Apple-kretsar välkända analytikern Ming Chi-Kuo på KGI Securities i en ny rapport, uppsnappad av Macrumors.

”Flera gånger har vi sett Apple sacka efter i mjukvaruutveckling jämfört med hårdvaruutveckling, vilket inte bådar gott för företagets innovationsstrategi för att integrera mjukvara och hårdvara,” skriver analytikern.

Ming-Chi Kuo exemplifierar med den kinesiska smartphone-tillverkaren Oppo som på kort tid, sex till nio månader, lyckats komma ikapp Apples AR Kit med en egen version som fungerar minst lika bra men på långsammare hårdvara. Samtidigt har Apple ännu inte sett någon större succé eller någon enskild AR-app som verkligen bevisat en framgång på AR-fronten.

Oavsett om Ming-Chi Kuo har rätt eller inte, kan vi dock hålla med om att Apple har haft en hel del utmaningar på mjukvarufronten den senaste tiden, något som ska ha lett till ett förnyat fokus på högre kvalitet före nya funktioner.

Apple iPhone 8 64GB Pris vid test: 7222 kr.

Bästa pris just nu: 5656 kr