I den senaste betaversionen av Watch OS 4.3.1 finns nu en ny varning för gamla appar när de startas på en Apple Watch. Varningen upptäcktes först av 9to5mac, och tyder på att Apple helt sonika kommer slopa stödet för den första generationens klock-appar utvecklade för Watch OS 1 (släppt 2015) och som fortfarande inte uppdaterats. Det skulle i så fall vara första gången Apple slopar stöd för gamla appar i Apple Watch.

Läs också! Google Maps försvinner från Apple Watch – här är varför det egentligen är en bra sak

Apple Watch-appar
Foto: 9to5macWatch OS 4.3.1 varnar för gamla appar.

Och kanske är det inget vi ska gråta över. De första apparna förlitade sig helt på en bluetooth-koppling från Iphone vilket gjorde de oerhört långsamma. En viktig fråga är dock hur många appar i App Store som fortfarande inte uppdaterats för Watch OS 2 eller senare. Den populära poddappen Overcasts app för Apple Watch var under lång tid en Watch OS 1-app, och den klock-app som Instagram nyligen lade ned uppdaterades aldrig förbi Watch OS 1.

De appar som finns kvar lär dock ge en bättre upplevelse när appen och innehållet kan lagras på klockan istället för att strömmas med en långsam bluetooth-koppling.

Apple Watch Series 3 42mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 3660 kr.

Bästa pris just nu: 2695 kr