När den billigaste Ipaden nu har fått stöd för Apple Pencil kommer också ett förnyat fokus på pennan hos Apple. Exempelvis i nya Iwork, som fått ganska rejäla uppdateringar för att bättre kunna använda Apple Pencil.

Uppdateringen innebär också att Iwork-programmen Pages, Keynote och Numbers nu alla har versionsnummer 4.0.

Läs också! Stort test: Apple Pages vs Microsoft Word vs utmanaren Ulysses – här är bästa ordbehandlaren för din Mac

Smartare penna i nya Iwork

Det som kallas Mark up har nu hittat även till Iwork-serien. Nu kan vi alltså även i Iwork plocka fram samma typ av pennor, penslar, understykningspenna och liknande som redan finns i Anteckningar och en del andra appar. Smart nog kan vi i Numbers och Keynote rita i stort sett var som helst på dokumentet, medan vi i Pages måste skapa en separat bild som vi fogar in i dokumentet.

Iwork med Apple Pencil

Funktionerna för att rita är likadana i alla tre programmen och bjuder på en blyertspenna, en tuschpenna, en krita, ett sudd, två olika markeringsverktyg samt en färgväljare.

Iwork är smart nog att känna skillnad på vårt finger och Apple Pencil. Vi kan till exempel rita eller anteckna med pennan, för att sedan flytta dokumentet med fingret. För att ta fram rit-verktygen räcker det faktiskt bara att trycka någonstans på dokumentet med pennan (i just Pages öppnar det dock Smart anteckning istället). Vi kan också komma åt verktygen genom att trycka på plus-tecknet i högra hörnet och lägga till en Teckning.

Iwork-guide

Läs även: De 8 bästa apparna till nya Ipad med Apple Pencil

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple iPad 9.7" 32GB (6th Generation) Pris vid test: 3787 kr.

Bästa pris just nu: 4095 kr