Precis som det tidigare ryktats om släppte Apple under måndagen en röd modell av Iphone 8 respektive Iphone 8 Plus. De "nya" Iphone 8-modellerna har en röd, blänkande baksida i glas, röda metallband på sidan och en svart glasfront.

Precis som tidigare år är de röda modellerna en del av Product Red-kampanjen, där en del av vinsten (oklart exakt hur mycket) går till Globala fonden för att att bekämpa spridningen av samt öka kunskapen kring hiv/aids.

Iphone 8 Product Red Special Edition
Foto: AppleIphone 8 Product Red Special Edition är det långa namnet på den nya färgen.

I Sverige säljs Iphone 8 och Iphone 8 Plus i Product Red-version från 7 995 kronor och kan förbeställas från och med tisdagen den 10 april. I butik finns modellen från och med 13 april.

Iphone 8 Product Red Special Edition
Foto: AppleDet här läderskalet verkar inte komma till Sverige.

Iphone X blir utan en röd färg, men ändå inte helt utan Product Red-nyheter. Till Iphone X släpper Apple sitt folio-skal i en röd färg. Amerikanskt pris är 99 dollar, men just detta skal säljs inte i Sverige. Product Red-skal finns dock sedan tidigare i andra modeller, däribland läderskalet utan framsida, och till alla andra Iphone-modeller som säljs i dagsläget.

Apple iPhone 8 Plus 64GB Pris vid test: 8666 kr.

Bästa pris just nu: 7777 kr