Med nya Ipad har det blivit billigare än någonsin tidigare att använda Apple Pencil på en Ipad. Sjätte generationens Ipad kostar 3 795 kronor med 32 GB lagring, närmare halva priset mot Ipad Pro som tidigare var den enda Ipad som kunde använda Apple Pencil. Själva pennan har dock samma pris som tidigare, 1 095 kronor.

För att verkligen se vad pennan går för är några intressanta appar från App Store en bra investering (några av apparna är dessutom gratis). Givetvis fungerar dessa appar även till Ipad Pro, om du redan har en sådan.

Läs också! Duell: Kan en billigare pekpenna klå Apple Pencil? 

Notability

Notability – anteckna med penna på skärmen

En riktigt smart och betydligt mer ambitiös anteckningsapp än Apples medföljande Anteckningar. Att använda Apple Pencil i denna app är en fröjd. Vi kallade appen för en ”fullträff för att organisera tankar, arbete eller plugg och ett givet val för den som vill anteckna smartare och enklare” i vårt test av appen.

Mer information: Notability i App Store. 
Pris: 109 kronor.


Linea Sketch
Foto: Linea Sketch

Linea Sketch – avskalat men kraftfullt

Om Notability är en lysande app för att föra anteckningar, är Linea Sketch är en minst lika lysande app för att måla, teckna, rita eller skapa modeller med Apple Pencil på Ipad. Appen är avskalad, men ändå kraftfull med till exempel lager som kan justeras, flyttas och raderas.

Mer information: Linea Sketch i App Store. 
Pris: 50 kronor.


Pixelmator
Foto: Pixelmator

Pixelmator – klassisk Photoshop-ersättare

Pixelmator är en klassisk app för både Mac och IOS, och ett fullt dugligt Photoshop-alternativ för många användare. Med Apple Pencil blir användandet ännu lite bättre på just en Ipad.

Mer information: Pixelmator i App Store. 
Pris: 50 kronor.


Affinity Photo på Ipad

Affinity Photo – istället för Photoshop för Ipad

Även detta är ett riktigt bra alternativ till Photoshop på Ipad, som ju inte finns på denna plattform. Affinity Photo är till och med blir lite enklare och roligare att använda på en Ipad med Pencil, bland annat för att en del menyknappar är rätt små.

Läs mer! Affinity Photo: Rejäl Photoshop-utmanare – för bråkdel av priset

Mer information: Affinity Photo i App Store.
Pris: 209 kronor.


Sida 1 / 2

Innehållsförteckning