Snart kanske vi inte ens behöver nudda våra Iphone för att få saker att hända på skärmen. Enligt Bloomberg är Apple nämligen i full färd med att undersöka hur man kan implementera gestbaserad teknik, och idén är att man ska kunna svepa med fingrarna ovanför skärmen för att navigera.

Läs också: Skumt rykte: Då kan Apple lansera en vikbar (!) Iphone

Som alltid när det gäller rykten om Apple, är det anonyma källor som har "knowledge of the matter" som gäller. Dessa hävdar dock att det rör sig om åtminstone två år innan tekniken kan komma att dyka upp – om Apple väljer att fortsätta gräva i den. Skulle dessa rykten stämma kan det hända att de inspirerats av Samsungs Air Gesture-teknik, som sedan några år funnits på marknaden. Googles projekt Soli kan också ha varit av intresse. 

iPhone-curved-screen
Kan kommande Iphone-modeller ha en böjd skärm?

Det ryktas också om att Apple håller på att utveckla böjda skärmar som sluttar över kortsidorna (uppe och nere) i stället för över de längre kanterna. Denna skärmtyp misstänks ligga tre till fem år fram i tiden. Lägg sedan till att det snackas om att testa oled-skärmar på Apples andra enheter och även om en kommande Iphone X med en billigare led-skärm, och du har helt plötsligt ganska mycket att se fram emot.

Missa inte: 25 tips som ger galet mycket bättre batteritid på Iphone