Under tisdagen presenterade Intel sin åttonde generation Intel Core-processorer för bärbara datorer, passande för kommande modeller av Macbook Pro, Mac Mini samt Imac. Som förväntat presenterades en rad intressanta modeller.

Den nya Coffee Lake-serien som den kallas, innehåller bland annat den första Core i9-processorn passande för en bärbar dator. Core i9 är ett 45 watt-chip, lämplig för Macbook Pro 15 tum, och bjuder på hela sex kärnor och tolv trådar. Enligt Intel själva är det här den mest kraftfulla processorn för bärbara datorer någonsin.

Missa inte: Så blir Macbook Pro 2018 – allt vi tror oss veta

Intel Coffee Lake
Foto: Intel

Mindre bra är att 32 GB arbetsminne fortfarande inte är särskilt troligt i Macbook Pro, processorn har inte stöd för den typ av av lågenergiminne som Apple använder i sina bärbara datorer. Vi lär alltså vara fast med 16 GB minst ett år till.

För 13-tummaren kommer ytterligare en intressant nyhet, nämligen Core i5- och i7-processorer på 28 watt med fyra kärnor, lämpliga för Macbook 13 tum. Dessa har en klockhastighet på 2,3 GHz respektive 2,7 GHz och integrerad Iris Plus-grafik.

Vi hoppas såklart även att Apple kommer välja att erbjuda en 13-tummare med fyra kärnor, vilket skulle vara första gången någonsin i denna storlek. Kanske får även Imac och den åldrande Mac Mini se uppdateringar i år. På WWDC 2017 uppdaterades nästan hela Mac-serien med Kaby Lake-serien, så WWDC 2018 vore onekligen ett lämpligt tillfälle att uppdatera Mac med nya Coffee Lake-serien.

Mer information om Coffee Lake finns att läsa hos Intel.

Apple MacBook Pro - 2,3GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 14383 kr.

Bästa pris just nu: 13789 kr