Ett tips: tappa inte bort koden som används för att ställa in Homekit-tillbehör. Försvinner koden kan det bli svårt att överhuvud taget aktivera tillbehöret igen. Beroende på vad det är för pryl kan det bli ett riktigt dyrt misstag.

En del tillbehör har aktiveringskoden skrivna direkt på tillbehöret, vilket såklart underlättar. En del andra tillbehör har dock bara koden nedskriven i manualen eller på en lapp i kartongen den levererades med – betydligt lättare att tappa bort. Och tänk bara nästa gång du ska flytta, då blir det till att ställa in alla Homekit-tillbehör på nytt igen.

Läs också! Smidig Homekit-lampa utmanar Philips Hue och Ikea Trådfri – utan hubb

En bra lösning på detta problem är att skaffa appen Homepass. För 30 kronor i App Store får vi en app som låter oss lagra alla våra Homekit-koder på ett väldigt smart sätt. Vi slipper dessutom manuellt lägga in varje tillbehör för sig, för så snart vi har gett appen tillgång till Homekit läser den in alla våra tillbehör.

Homepass

I appen lägger vi sedan till koden för varje pryl, så har vi dem säkert lagrade. Informationen kan även synkas över Icloud till andra enheter. Som bonus får vi automatiskt växling mellan mörkt och ljust läge, vi kan exportera våra koder som en .csv-fil och vi kan att skriva anteckningar om varje tillbehör.

Har du Homekit-tillbehör hemma? Homepass är 30 väl investerade kronor.

Mer information: Homepass i App Store. 
Pris: 30 kronor.