Tips för Apple Watch

9. Skicka din plats direkt från klockan

Det enklaste svaret på frågan ”Var är du?” är faktiskt att skicka sin gps-position direkt till den som undrar. Från klockan görs i den aktuella konversationen i Meddelande-appen genom att trycka hårt på skärmen. Då får vi upp bland annat alternativet Skicka plats, som gör precis vad det låter som.


Tips för Apple Watch

10. Se hur stor risk det är för regn där du är

Det här är en funktion i väderappen som är lätt att missa. Öppna väderappen på Din Apple Watch, tryck på staden du vill veta regnrisken för, tryck sedan hårt på skärmen och välj ”% regn”. Då får vi en prognos för hela resten av dagen istället för ”väderförhållande" som är standardinställningen.


Tips för Apple Watch

11. Byt snabbt till senast använda app

Behöver du snabbt byta tillbaka till appen du just lämnade görs det snabbast och enklast genom att dubbeltrycka på den digitala kronan. Ungefär som att dubbeltrycka på hemknappen, men på Apple Watch kommer vi direkt till senast använda app.


Tips för Apple Watch

12. Så stänger du av skärmen

Vill du stänga av skärmen manuellt, och inte vänta på att den slocknar av sig själv? Håll bara handen över hela skärmen, så pass att handflatan nuddar hela skärmen. På samma sätt kan vi även neka inkommande samtal.