5. Välj hur Dock ska visa apparna

Med Watch OS 3 kom Dock, ett snabbare sätt att öppna de appar vi använder oftast, istället för att gå till den lite trånga, svårnavigerade hemskärmen. Med Watch OS 4 kom sedan möjligheten välja om detta skulle vara en lista över de senaste använda apparna, eller om vi vill att den ska visa samma appar i samma ordning hela tiden. Det ändras från Watch-appen på Iphone genom att gå till menyalternativet Dock. Klicka sedan på Senaste eller Favoriter.


Tips för Apple Watch

6. Hitta din Iphone genom att blinka med blixten

Som många säkert vet finns ett sätt att ”pinga” sin Iphone från kontrollcenter i Apple Watch. Ett ljud spelas upp på telefonen och det blir enklare att hitta sin Iphone i soffan, mellan kuddarna, eller var den nu har gömt sig.

Vad inte lika många vet är att vi också kan blinka med blixten genom att hålla ned knappen i kontrollcenter istället för att bara trycka på den. Det gör det ännu enklare att hitta mobilen i ett mörkt rum.


Tips för Apple Watch

7. Ta en skärmdump

Funktionen är inte påslagen från början, men genom att öppna Watch-appen, gå till Min klocka och sedan trycka på Aktivera skärmavbilder kan vi ta skärmdumpar på vår klocka. Ett tryck på sidoknappen och samtidigt ett tryck på kronan tar en bild som sedan sparas i Kamerarullen på Iphone.


Tips för Apple Watch

8. Ändra orientering – om du hellre har klockan på högerarmen

Vill du hellre ha klockan på högerarmen kan det passa bättre att låta kronan sitta på vänster sida för att enkelt för att slippa täcka skärmen när vi rullar i listor. I Watch-appen, Allmänt och skärmriktning kan vi ange på vilken handled vi har klockan och på vilken sida vi föredrar att ha kronan.