Många använder sin Apple Watch nästan uteslutande till att hålla koll på rörelsemålet eller bara se inkommande notiser. Men dyker vi ned i Inställnings-appen finns det faktiskt en hel del inställningar som annars är lätta att missa, men som kan göra din smarta klocka både smartare och lite enklare att använda. Här listar vi tolv av våra favoriter för Apple Watch.

Läs också! SOS-funktionen larmar polisen till sovande Apple Watch-ägare

Tips för Apple Watch

1. Ändra rörelsemål mitt i veckan

Vanligtvis får vi varje måndag en uppdatering om hur det gått med föregående veckas rörelsemål och hur många gånger vi nådde upp till det. Vi får även en chans att höja eller sänka målet inför kommande veckan.

Det är lätt att missa, men det går faktiskt att ändra målet mitt under veckan. Det görs helt enkelt genom att öppna aktivitetsappen på Apple Watch och trycka hårt (Force Touch som det kallas) på ringarna. Här kan vi få en veckosammanfattning, eller ändra målet för veckan. Perfekt om vi målet blev lite väl optimistiskt, eller tvärtom alldeles för lätt.

Läs också! Så fuskar du dig till fulla ringar på Apple Watch


Tips för Apple Watch

2. Slå på strömsparläge under träning

Det finns ett strömsparläge även i Apple Watch, men det fungerar inte riktigt likadant här som på Iphone. Strömsparläget i Apple Watch är knutet till träningsappen, och ser istället till att stänga av den strömslukande pulsmätaren när vi har ett träningspass igång. Vi får alltså ingen information om pulsmätning, men kan å andra sidan spara ganska många procent av batteriet under en träning.

Inställningen hittas i Apple Watch-appen på Iphone under Min klocka > Allmänt, eller i Inställningar > Träning > Strömsparläge på Apple Watch.


Tips för Apple Watch

3. Byt bakgrundsbild – spara ström

Apple Watch var Apples första produkt att lanseras med oled-skärm, en rätt fiffig teknik som kan stänga av de pixlar som inte används. Det gör att vi kan spara några procent ström genom att välja en urtavla som har mycket svart yta (som på bilden ovan) snarare än att kanske använda en bild eller urtavlan Kaleidoskop, som slukar mer ström. 


Tips för Apple Watch

4. Lås upp din Mac med klockan

Om du har en Apple Watch på armen och en relativt ny Mac med tillräckligt ny bluetooth-standard kan klockan användas för att låsa upp din Mac. Inställningen aktiveras från Systeminställningar på din dator, under kategorin Säkerhet och integritet. Här kan vi sedan bocka i alternativet Tillåt Apple Watch att låsa upp datorn.

Så länge klockan är upplåst och sitter på armen, samt befinner sig nära din Mac kan datorn låsas upp på detta sätt. Extra bekvämt är detta på en dator utan Touch ID, då vi slipper skriva in långa lösenord.