I IOS-inställningarna finns möjlighet att låsa notiser på hemskärmen så att vi ser att vi har ett meddelande, men inte så att det blir synligt för alla som ser din skärm. Låser vi upp mobilen med lösenkod, Touch ID eller Face ID syns meddelandet. Denna inställningar är automatiskt påslagen på Iphone X.

Siri verkar däremot kunna blotta dina meddelanden för omvärlden bäst assistenten vill. Brasilianska Mac Magazine har upptäckt en bugg i Siri som gör att den kan läsa upp meddelanden från tredjepartsappar som Whatsapp, Telegram och Skype, även om skärmen är låst. Undantaget är Apples egna app Meddelanden. Där låter Siri bara meddela att vi har ett oläst meddelande.

Buggen "fungerar" på IOS 11.2.6 samt på betaversionerna av IOS 11.3.

Uppdatering 2018-03-22:
I ett uttalande till Macrumors uppger Apple att företaget är medvetna om problemet och att man jobbar på en lösning mot buggen som kommer i en framtida mjukvaruuppdatering. Om denna lösning kommer i IOS 11.3 (som vi tror kan släppas redan på tisdag) eller om Apple släpper en mindre uppdatering innan dess, då förmodligen kallad IOS 11.2.7, framgår inte av uttalandet. Buggen finns dock som tidigare nämnt kvar i de nuvarande betaversionerna av IOS 11.3.

Missa inte! 14 inställningar i IOS du måste ha koll på

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9990 kr.

Bästa pris just nu: 8990 kr