För första gången satsar Apple nu på att utveckla sina egna mikro-led-skärmar som ska ta plats i framtida modeller av Apple Watch, Iphone och kanske även Ipad-modeller i takt med att större skärmar blir billigare att tillverka. Det uppger Bloomberg.

I en (inte längre så) hemlig lokal i Santa Clara, Kalifornien ska Apple ha en fabrikslokal där runt 300 personer utvecklar Apples kommande skärmar.

Missa inte: Iphone X klår Samsung Galaxy S9 i prestandatest – men skärmen är sämre

Testanläggning
Foto: BloombergApples lokal i Santa Clara där skärmar utvecklas och testbyggs, enligt Bloomberg. Bild från 15 mars 2018.

Skärmarna i fråga ska vara så kallade mikro-led. som ska möjliggöra ännu tunnare och mer strömsnåla prylar i framtiden, men tekniken är också svårare att bemästra än oled. Enligt Bloomberg kommer en framtida modell av Apple Watch bli den första prylen att bestyckas med en mikro-led-skärm.

Målet med egen skärmproduktion lär vara att bli mindre beroende av andra tillverkare (inte minst Samsung som enligt olika uppgifter tjänar en hel del pengar på Apples Iphone X), att få större kontroll över sina delar och att få ett försprång gentemot dagens tillverkare av oled- och lcd-skärmar. På längre sikt är dock tanken att produktionen ska läggas på tredje part, så länge Apple har kontroll över den bakomliggande tekniken.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9995 kr.

Bästa pris just nu: 9250 kr