Bilderna kommer från företaget Malwarebytes som kommit över ett exemplar av Graykey.  Den är framtagen av ett företag vid namn Grayshift och som bilderna visar är det en diskret liten låda, tio gånger tio centimeter stor med två utstickande lightning-kablar. Två Iphones kan kopplas till lådan samtidigt. Lådan installerar då en speciell mjukvara som sedan gissar sig till lösenkoden på enheterna. En kortare, fyrsiffrig kod kan knäckas på några timmar medan det kan ta några dagar för en längre kod. Så snart koden är knäckt visas den på skärmen.

Missa inte: Undvik att bli lurad av "Apple" – så lätt avslöjar du lömska App Store-bluffar

Graykey
Foto: Malwarebytes

Graykey är tänkt att säljas till myndigheter som försöker ta sig in i beslagtagna, låsta enheter. En modell av Graykey som kräver ständig internetkoppling och är begränsad till användning på en plats kostar 15 000 dollar (drygt 120 000 kronor), medan en mobil variant som kan användas var som helst och inte kräver ständig uppkoppling går loss på 30 000 dollar (245 000 kronor).

Graykey
Foto: Malwarebytes

Skärmdumpar visar att Graykey fungerar med IOS 11.2.5, men det är troligt att Apple arbetar på att lösa de säkerhetshål som lådan använder sig av i nyare versioner. Mer information om lådan finns att läsa på Malwarebytes blogginlägg.