Plux heter den klart Airpower-”inspirerade” trådlösa laddaren som just nu gör succé på Indiegogo. Laddaren har på 26 dagar nått sitt mål att samla in 5 000 dollar – med råge. I skrivande stund har skaparna bakom Plux lyckats skramla ihop hela 280 000 dollar (2,3 miljoner kronor) från folk som är sugna på att ladda alla sina Apple-prylar trådlöst. Det är inte mindre än 5 600 procent mer än det ursprungliga målet.

Och kanske kan det vara ett bra alternativ till Airpower för många användare. Laddplattan använder Qi-standarden för att ladda upp till tre enheter samtidigt och kan dessutom ställas upp, vilket gör det lättare att låsa upp en Iphone X med Face ID.

Missa inte! Uppgifter: Snart släpper Apple trådlösa laddaren Airpower

Plux
Foto: PluxPlux med laddare för Apple Watch till vänster, och en hållare för att kunna ladda Airpods även i laddarens stående läge.

Plux använder en vanlig, inbyggd ”laddpuck” till Apple Watch, vilket gör det möjligt att ladda vilken Watch som helst, inte bara Series 3 som Airpower förutsätter. Sist men inte oviktigast är priset också lägre. Det finns fortfarande ett antal super early bird-erbjudanden att ta del av som gör att Plux kostar så lite som 39 dollar (cirka 320 kronor). Ordinarie pris är satt till 89 dollar (cirka 730 kronor), vilket också det är billigare än vad vi räknar med att Airpower kommer kosta.

Om det verkligen är ett bra alternativ till Airpower vet vi ännu inte, men det är åtminstone ett intressant alternativ. Skaparna bakom Plux lovar internationell leverans redan från april i år. Ännu vet vi inte när Airpower finns till försäljning, men olika rykten har hävdat att Apple kommer lansera sin trådlösa laddplatta i mars. Mer information om Plux finns på Indiegogo.

Läs också! Här kan du redan i dag köpa ett trådlöst laddskal till dina Airpods

Apple Watch Series 3 42mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 3666 kr.

Bästa pris just nu: 3390 kr