De senaste Iphone-modellerna är visserligen redan idag vattentätade, men det skyddet gäller inte om en lightning-kontakten samtidigt är ansluten. Två nya patent, upptäcka av Patently Apple, visar att Iphone kan bli vattentät även under laddning i framtiden.

Det ena patentet rör sig om en rätt simpel läsning där själva lightning-kontakten får ett nytt kilformad utseende (se bilden nedan). På Iphone-enheten finns sedan ett skydd som lightning-kontakten trycks igenom, och som ska se till att hela telefonen är vattenskyddad även när en kabel är ansluten.

Missa inte! Analys: Därför kommer Iphone aldrig få usb-c

Lightning

Den andra lösningen är desto mer komplicerad, och ser med hjälp av en generator till att skapa ett vakuum runt laddkontakten för att göra den vattentät, antingen enbart i telefonen eller med hjälp av ett vattentätt skal eller annat tillbehör.

Det bör dock noteras att dessa patent ansöktes om redan hösten 2016, respektive mars 2017, men upptäcktes alldeles nyligen. Patent som dessa avslöjar sällan något konkret om kommande produkter, men det ger ändå en intressant inblick i vad Apple experimenterar med.

Apple iPhone 8 64GB Pris vid test: 6890 kr.

Bästa pris just nu: 6499 kr