Iphone X är Apples mest radikalt förändrade Iphone hittills, men också den dyraste. Modellen har sålt bra under hösten 2017 och är enligt Apple själva den mest sålda Iphone-modellen, ända fram till åtminstone januari i år när Tim Cook berättade detta. Andra källor hävdar att försäljningen svalnat snabbare än väntat under våren efter en mer intensiv höst.

Företaget Piper Jaffray har nu tagit reda på varför folk har valt att inte uppgradera till Iphone X, vilket Philip Elmer-DeWitt var först att skriva om. 1 500 personer fick frågan, och hela 44 procent av dem uppgav att de avstod från uppgradering för att deras nuvarande Iphone fungerar bra. 31 procent hävdade att priset var för högt, och åtta procent av de vill ha en ännu större skärm (och kanske kommer deras önskan att besannas under året). 17 procent angav ”annat skäl” för att inte köpa en Iphone X.

Undersökning

Under 2018 förväntas Apple släppa inte mindre än tre olika Iphone-varianter. Dels en uppdaterad Iphone X med A12-processor, dels en större ”Iphone X Plus” med en 6,5 tum stor oled-skärm. Och dels en billigare Iphone X med en 6,1 tum stor lcd-skärm.

Läs mer: Största Iphone någonsin: Så stor skärm får Iphone X Plus

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9995 kr.

Bästa pris just nu: 8990 kr