Apple har fått ett ovanligt arbetsmiljöproblem på sin hand. De många glasväggarna i Apple Park är nämligen svåra att se – med resultatet att de anställda helt enkelt går in i väggen (i sin högst bokstavliga mening). Bara under januari månad ska tre skador ha varit så allvarliga att anställda ringt ambulans, bland annat ett sprucket ögonbryn har rapporterats.

Läs mer: Apple-anställda går in i väggen – bokstavligt talat

Nu kommer uppgifter från den amerikanska tidningen San Fransisco Chronicle, där representanter för staden säger att de varnat för de många glasväggarna redan för nio månader sedan.

– Vi såg att det här skulle bli ett problem, speciellt när de rengör glaset, säger Albert Salvador, byggnadschef i Cupertino till tidningen. När glasen är rengjorda kan du knappt se att de är där.

Sedan dess har arkitektfirman Foster plus Partners satt upp klisterlappar för att markera var dörrar sitter, och vissa anställda har satt upp postit-lappar för att markera glasväggarna (som dock blivit bortplockade för att de ”distraherade från byggnadens form”).

Apple säger sig vara medvetna om problemen. Till San Fransisco Chronicle säger Apples fastighetsansvarige Dan Whisenhunt:

– Vi har haft människor som går in i glaset. Det är ett problem vi jobbar på just nu.

Läs också! Här är 7 saker du kanske inte visste om Apple Park