Med Samsungs nya (förväntade) storsäljare Galaxy S9 alldeles nylanserad är det självklart att den och Iphone X ska mötas i prestandafajter.

Sajten Anandtech har ställt både A11-processorn i Iphone X samt A10-processorn i Iphone 7 mot den Exynos 9810-krets som sitter i Galaxy S9. Och det står snabbt klart att det snart halvårsgamla A11 Bionic-chippet är ett riktigt monsterchip. När det kommer till ren prestanda slår Iphone X utan problem Exynos-kretsen.

Missa inte! Stort test av Iphone X: Face ID, batteritid – och sakerna vi saknar

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9 respektive S9 Plus.

Geekbench-testet ger A11-processorn mellan 3 958 och 4 630 poäng (heltal respektive flyttal) för enkeltrådade uppgifter. Exynos-kretsen når bara upp till 3 440 respektive 3 734 poäng. Den mer än ett år gamla A10-processorn får istället 3 345 poäng respektive 4 007 poäng, alltså i klass med Galaxy S9.

Men på andra håll får Iphone X se sig slagen. I ett test utfört av Displaymate får skärmen i nya Galaxy beröm för att bland annat ha de mest verklighetstrogna färgerna hittills, högsta ljusstyrka, bästa kontraster och minst blänk i skärmen. Den knuffar därmed ned den (Samsung-tillverkade) skärmen i Iphone X som tidigare stod högst på Displaymates tron.

Även i ett kameratest utfört av Dxo får Galaxy S9 rekordhöga 99 poäng, vilket kan jämföras med 97 poäng för Iphone X. Galaxy S9 får beröm för att ta bra foton även i mörka miljöer och för att prestera riktigt bra i starkt ljus.

Just Dxo-testerna har flera gånger ifrågasatts kring hur verklighetstrogna testerna verkligen är, men lita på att fler tester som ställer jättarna mot varandra dyker upp inom en snar framtid.

Missa inte! Samsung Galaxy S9: Första testet – så bra är nya supertelefonen

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9995 kr.

Bästa pris just nu: 8990 kr