Har du investerat dyra pengar i Apples snabbaste dator hittills kan några av tillbehören i den här artikeln komma väl till pass. Som det arbetsverktyg Imac Pro är (för de allra flesta användare) kan snabb raid-lagring via thunderbolt 3, eller kanske en extern grafikbox vara saker som ökar potentialen i Imac Pro ytterligare lite till.

Läs också! Boosta Macen: 7 riktigt grymma thunderbolt 3-tillbehör till din Mac

Satechi
Foto: Satechi

Satechi Type-C Clamp Hub Pro – Slipp leta portarna

Det här är en liten, smidig och riktigt smart lösning för dig som vill ha mer lättåtkomliga portar på framsidan av Imac Pro. Det här är en usb-c-hubb som fästs på undersidan av vår Imac och som via en usb-c-sladd kopplad till någon av de fyra usb-c/thunderbolt 3-portarna på baksidan ger inte mindre än sex ingångar på framsidan: en sd-kortläsare, en mikrosd-kortläsare, tre stycken usb 3.0 samt en usb-c-port.

Hubben tar ingen plats alls i anspråk på skrivbordet och portarna blir väldigt lättåtkomliga. Med ett litet vred på baksidan kan vi dessutom anpassa hubben så att den sitter perfekt. Hubben passar dock bara Imac Pro och Imac av 2017 års modell.

Mer information: Satechi. 
Pris: 499 kronor hos Lifestylestore.


Twelve South Hirise Pro
Foto: Twelve South

Twelve South Hirise – lyxig höjdjustering för Macen

Med en nylanserad Imac Pro passade tillbehörstillverkare givetvis också på att lansera nya tillbehör. Ett av de var Satechis usb-c-hubb, en annan är Hirise Pro. Det är en uppdaterad version av Twelve Souths ställning för Imac som höjer upp vår dator med upp till 90 millimeter.

Frontpanelen kan vändas – på ena sidan valnöt och på andra sidan en mörk metall – för att snabbt byta utseende på ställningen. Ovandelen är klädd i läder för att inte i onödan riskera att repa exempelvis en Iphone. Lyxigt värre.

Visst kan också ett par böcker eller tidningar göra samma sak betydligt billigare, men här får vi i alla fall en mycket stabilare lösning. Vi kan också enkelt justera höjden på vår Imac genom att flytta den metallplatta som Imac står på i några olika höjder. Här finns också plats för externa hårddiskar och andra tillbehör som vi kanske vill få undan från skrivbordet.

Mer information: Twelve South. 
Pris: 1 599 kronor hos Lifestylestore.


Logitech Mx Ergo
Foto: Logitech

Logitech Mx Ergo Trackball Wireless – låt handen vila

Imac Pro är för de flesta köpare en stor investering i ett seriöst arbetsverktyg. De flesta köpare lär sitta många timmar per dag framför sin nya Imac Pro och då erbjuder Magic Mouse ärligt talat inte särskilt bra ergonomi. Nej, då är det bättre att leta något som är skonsammare för många timmars datorsittande.

Exempelvis Logitech Mx Ergo, som med sin mer traditionella form låter handen vila mot datormusen. På sidan finns dessutom ett rullhjul som kan användas för att flytta pekaren på skärmen, något som ska ge 20 procent mindre muskelrörelser än med en traditionell datormus. Musens vinkel kan även justeras 20 grader i sidled. Det är kanske inte rätt val för alla, men den är betydligt mer komfortabel än den grå Apple-mus som medföljer. Men å andra sidan är nästan vilken mus som helst mer komfortabel än Magic Mouse.

Mer information: Logitech. 
Pris: 1 049 kronor hos Proshop.


Rymdgrå Magic Trackpad
Foto: Roman Loyola / IDG

Apple Magic Trackpad – köp en medan du kan

En Magic Trackpad ger svepgester till Macen och kan vara ett bekvämt sätt att skrolla i tidslinjer eller byta mellan olika skrivbord. Har du dessutom bytt ut Magic Mouse mot en mer ergonomisk mus kan det här vara ett smart sätt att få tillbaka de svepgester vi då inte längre har tillgång till via musen.

Och köper du en Imac Pro är det nog lika bra att slå till på en Magic Trackpad redan vid köpet. Apple säljer inte de Imac Pro-exklusiva gråa tillbehören (Magic Keyboard, Magic Trackpad och Magic Mouse) separat i Apple Store.

Mer information: Apple. 
Pris: 1 190 kronor hos Netonnet. 400 kronor om det väljs istället för Magic Mouse vid beställning. 1 595 kronor tillsammans med Magic Mouse.


LG Ultrafine 5K

LG Ultrafine 5k – ytterligare en 5k-skärm på skrivbordet

En extra skärm kan enligt olika undersökningar faktiskt öka produktiviteten, så varför inte slå till på en riktigt högupplöst sådan med massor av utrymme och skärpa. LG Ultrafine 5k är 27 tum stor, och har som namnet antyder 5k-upplösning. Den är knappast lika snygg som Macen, och drogs tyvärr med en del barnsjukdomar i början. De ska dock vara lösta vid det här laget.

Mer information: LG. 
Pris: 13 390 kronor i Apple Store.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple iMac Pro - 3,2GHz OC 32GB 1TB 27" Pris vid test: 54990 kr.

Bästa pris just nu: 39990 kr