Promise Pegasus

Promise Pegasus 3 R4 12 TB Raid-lagring – snabb lagring i mängder

Prislappen är hög, men så brukar raid-lagring också vara kostsam. Pegasus finns i flera olika modeller, här med totalt tolv terabyte hårddiskutrymme fördelat på tre olika fyra terabyte stora diskar.

På enheten finns två thunderbolt 3-portar. En för att ansluta till vår Imac Pro, och en för att seriekoppla vidare upp till sex enheter – allt genom en enda port till datorn.

Mer information: Promise Technology.
Pris: 17 900 kronor hos Apple.


Egpu
Foto: Apple

Sonnet Egpu-box – Mer kraft i en låda på bordet

Med thunderbolt 3-kommer fler möjligheter att koppla in snabba och kraftfulla externa tillbehör, som till exempel ett extern grafikkort (Egpu) monterat i ett thunderbolt 3-chassi, och få nästan samma grafikboost som om vi hade kortet monterat internt.

Stöd för egpu kommer inte officiellt till Mac OS High Sierra förrän någon gång under våren, och då lär fler produkter dyka upp upp på marknaden. Kan du inte vänta tills dess kan du redan idag köpa egpu:er som fungerar någorlunda.

Apple säljer även ett eget utvecklingskit tänkt för utvecklare. Det innehåller ett AMD Radeon RX 580-kort och säljs från Apples hemsida, även till Sverige. I skrivande stund verkar den dock vara slutsåld, men vi räknar som sagt med att fler egpu:er når marknaden snart.

Mer information: Apple.
Pris: Cirka 5 900 kronor.

Missa inte: Därför är Imac Pro början på en helt ny era för Macen


HTC Vive
Foto: Maurizio Pesce (CC BY 2.0)

HTC Vive – enda valet för vr på Macen

Virtual reality och Mac var en omöjlig kombination ända fram till förra året när stöd för vr slutligen byggdes in i Mac OS High Sierra. Och i väntan på kommande Mac Pro är såklart Imac Pro den bästa tänkbara Macen för den som vill spela eller utveckla vr-applikationer. (Det är faktiskt också den enda Mac i dagsläget med inbyggt stöd för vr).

För att göra det krävs en HTC Vive, som i dagsläget är det enda vr-headset som Mac OS har fullt stöd för.

Mer information: HTC Vive.
Pris: 7 490 kronor hos Proshop.


Vesa-fäste för Imac Pro
Foto: Apple

Rymdgrått Vesa-monteringspaket – Häng Macen på väggen istället

Till skillnad från tidigare Imac-modeller går det att med Imac Pro enkelt byta ut stativet mot ett Vesa-fäste för att hänga Macen på väggen, även efter att vi köpt datorn. Ett sådant fäste kan köpas från Apple Store för 949 kronor, och då följer alla tillbehör med för att göra bytet själv. Till och med färgen på fästet matchar Imac Pro. Allt vi behöver sedan är en Vesa-kompatibel vägghängning, ledad arm, eller liknande Vesa-fäste att montera datorn på.

Mer information: Apple.
Pris: 949 kronor hos Apple.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning