Vabbande föräldrar och deras krassliga barn har haft många nya spel att hålla borta tristessen med den här månaden. Här är de hetaste nya spelen som har släppts på App Store under februari.

Alto's Odyssey

Alto’s Odyssey

Uppföljaren till tre år gamla Alto’s Adventure är efterlängtat, och ser ut att leva upp till förväntningarna. Konceptet är detsamma som tidigare, men istället för att åka snowboard i olika vackra vintermiljöer åker du snowboard på sand i minst lika vackra ökenmiljöer.

Pris: 50 kr på App store.

Final Fantasy XV: Pocket Edition

Final Fantasy XV: Pocket Edition

Square Enix har lyckats klämma ihop hela Final Fantasy 15 i ett spel som både ryms och kan spelas på mobilen, och recensionerna har varit väldigt positiva.

Pris: Gratis på App store.

Florence

Florence

Det här spelet om kärlek och förhållanden är kanske mer som en interaktiv bok. Det kommer från designern bakom Monument Valley och använder också grafiska element för att föra berättelsen framåt ordlöst.

Pris: 30 kr på App store.

A Hollow Doorway

A Hollow Doorway

Ett energiskt spel med ett enkelt men efter hand infernaliskt upplägg. Du vrider rektanglar åt höger eller vänster för att nya rektanglar ska passa. Det är allt, men blir snabbt extremt klurigt.

Pris: Gratis på App store.

Run Gun Sports

Run Gun Sports

Lite sportsugen efter framgångarna i OS? Då kan du testa Run Gun Sports, men var beredd på en, ska vi säga, annorlunda upplevelse. Du tävlar i olika friidrottsgrenar, men din spelfigur har kanoner istället för ben.

Pris: Gratis på App store.

Pako 2

Pako 2

Uppföljare till trevliga Pako, där du skulle undvika polisbilar på en parkeringsplats eller motorväg med lite manövreringsutrymme. I det nya spelet har världen öppnats upp, men du jagas fortfarande av polisen.

Pris: 20 kr på App store.

Meteorfall: Journey

Meteorfall: Journey

Ett strategiskt kortspel i still med Magic och liknande spel, men för den som inte har någon att spela mot (eller bara föredrar att spela solo). Både grafiken och upplägget är unika, med Adventure Time-liknande illustrationer.

Pris: 30 kr på App store.

Bring You Home

Bring You Home

Skaparna av mysiga Love You to Bits är tillbaka med ett nytt spel med en ny mekanik. I Bring You Home roterar du de olika bitarna av banorna för att skapa en säker väg för hjälten Polo.

Pris: 30 kr på App store.

Dandara

Dandara

Det här spelet ser ut som ett klassiskt sidoskrollande äventyrsspel à la Metroid eller Castlevania. Men eftersom det är ett mobilspel är kontrollerna enklare och väldigt annorlunda. Här styr du genom svepa med fingret och slunga iväg till spelfigur från plattform till plattform.

Pris: 159 kr på App store.

Dunk Line

Dunk Line

Ett extremt enkelt och beroendeframkallande spel från Ketchapp. Rita små linjer för att styra en basketboll mot korgen. Först är det enkelt, men det blir snart närmast omöjligt.

Pris: Gratis på App store.