7. Håll koll på batteriet från din Iphone

Airpods

Det här är ett självklart måste-tips för alla Airpods-ägare, och det absolut enklaste sättet att hålla koll på batterinivån i Airpods. Om du inte redan har lagt till den är batteriwidgeten ett hett tips. Den läggs till genom ett svep åt höger, skrolla längst ned och tryck på Ändra. Tryck sedan på plusset bredvid batterier så ser vi batterinivån i Iphone, vardera Airpod-lur, batteriskalet när det är öppet och även Apple Watch om vi har en sådan.


8. Kolla om programvaran är uppdaterad

Airpods går faktiskt att uppdatera till nyare programvara, dock inte manuellt. Uppdateringar är sällsynta och sker helt automatiskt, så troligen har du redan den senaste uppdateringen installerad. Men vill du vara helt säker kan du ändå gå till Inställningar > Om på din Iphone medan du har Airpods anslutna, och där skrolla ned till Airpods. Tryck på Airpods och kolla versionsnumret. Senaste verisonen bör vara 3.7.2.

Uppdateringar sker automatiskt när båda lurarna är i laddningsskalet, när skalet laddas, och när en parkopplad Iphone befinner sig i närheten.


Airpods
Airbattery fungerar även med Beats X

9. Android-mobil? Använd Airbattery!

Airpods hör till några av marknadens klart bästa så kallade true wireless-lurar – och faktum är att de fungerar bra som vanliga bluetooth-lurar även till en Android-mobil eller platta. Ännu bättre blir de om vi laddar ned appen Airbattery som, precis som på IOS, ger information om batterinivå varje gång vi öppnar skalet.

Läs mer: Appen Airbattery får Airpods och Android att lira bättre ihop


Airpods

10. Skippa Siri och ändra lurarnas beteende

Använder du aldrig Siri känns det kanske onödigt att aktivera assistenten genom att dubbeltrycka på luren. Turligt nog är det enkelt att ändra lurarnas beteende. Gå till Inställningar > Bluetooth och tryck på ”I” bredvid Airpods. Här öppnas en hel del inställningar vi kan ändra, men bara om Airpods samtidigt är anslutna till vår Iphone.

Här kan vi alltså bestämma vad vänster respektive höger lur ska göra vid ett dubbeltryck – Play/Paus, aktivera Siri, hoppa till nästa låt eller gå till föregående låt, eller avaktivera dubbeltrycket helt och hållet.


11. Byt namn på lurarna

Vill du ge dina lurar ett betydligt roligare namn görs det enkelt från samma del i IOS-inställningarna. Tryck på Namn, och låt fantasin flöda.


Airpods

12. Bestäm var mikrofonen sitter

Det finns en mikrofon i båda lurarna men bara en av dem används vid ett telefonsamtal – även om vi har båda lurarna i öronen. Lämnar du ena luren till en kompis för att ni båda ska kunna delta i samtalet kan det alltså bli så att du, eller din kompis, inte hörs särskilt bra.

Från inställningarna går det dock att välja om den vänstra eller högra luren ska vara mikrofon, så du kan prata medan en kompis lyssnar (eller tvärtom). Väljs "Växla automatiskt" väljer IOS själv vilken lur som agerar mikrofon.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Prisjakt I samarbete med Prisjakt.nu
Populäraste Hörlurar just nu