1. Sätt hörlurskuddar på lurarna – bättre ljud och bättre passform på nolltid

Airpods var Apples kanske bästa produkt släppt år 2016. Små, lätta lurar med helt okej ljud, bra batteritid och utan sladdtrassel, och enligt en undersökning verkar de allra flesta kunder vara nöjda med sina Airpods.

Men – om lurarna inte passar dina öron spelar det ingen roll hur bra batteritid de har eller hur lätta de är att ladda. Trillar de ut är det rätt hopplöst.

För undertecknad är problemet precis detta. Lurarna sitter okej hemmavid, men då plasten är rätt hal halkar de långsamt ur vid en snabb promenad. Ett träningspass ska vi inte ens tala om.

Missa inte: 9 udda prylar du inte visste fanns i Apple Store

Airpods

Lösningen på detta problem stavas hörlurskuddar! De får lurarna att sitta som berget, även i öron som inte gillar Airpods i vanliga fall. Ljudet blir ytterligare lite bättre med tydligare bas, och ljudläckaget blir dessutom aningen mindre.

Och, kanske smartast av allt, lurarna går att sätta ned i laddningsskalet utan att ta bort kuddarna. Det smarta tipset kommer ursprungligen från en Youtube-video där vi också tipsas om hur vi med hjälp av en tuschpenna, en nål (eller liknande) och en tändare kan bränna små hål i kuddarna där sensorerna sitter. Då fungerar också funktionen för att pausa ljud när vi tar ut lurarna precis som vanligt.

Skumgummikuddar som dessa finns att köpa lite varstans, exempelvis via Biltema. Ett tips kan dock vara att köpa vita kuddar för att bättre passa in i Airpods övriga stil.


Airpods
Foto: Newzealandmatt, Macrumors forum

2. Bättre passform – med plåster

Vill du ha bättre passform för dina Airpods går det nästan lika enkelt att göra med självhäftande plåster (!) och en hålslagare istället. Tipset kommer från en användare på Macrumors forum som kallar sig ”Newzealandmatt.” Hen använder sig av ett vattentätt plåster från företaget 3M, men vilket plåster som helst bör fungera så länge det ger bra grepp.

Vi slår sedan hål på tejpen med en hålslagare för exempelvis bälten, och placerar de små tejpbitarna på strategiska ställen på luren. Den här lösningen är ännu mer diskret än kuddarna och får plats i laddningsskalet utan problem, men vi kan inte räkna med någon förbättring av ljudet som med skumgummikuddarna.


Airpods

3. Använd laddskalet som en Iphone-hållare

Något oväntat kan Airpods-skalet också agera hållare för din Iphone, perfekt för att ställa upp telefonen under en video eller ett Facetime-samtal. Visst, det är inte världens mesta stabila ställning, men det är en Iphone-hållare du alltid har med dig. Smart!


Airpods
Foto: Simon Cowley, Redmond Pie

4. Ladda dina Airpods trådlöst redan idag

Istället för att betala 795 kronor som priset ryktas bli för Apples kommande trådlösa laddningsskal till Airpods, kan vi istället göra som sajten Redmond Pie först tipsade om. Köp en papperstunn Qi-mottagare (som den här modellen från Amazon), pilla loss kopparskalet som sitter runt själva laddningsrullen, och tejpa fast den på baksidan. Led sedan laddningskabeln till lightning-ingången på undersidan av skalet.

Sätt sedan ned skalet i ett silikonskal så får du en betydligt snyggare (och säkrare) lösning.

Det är inte särskilt elegant – och ingreppet görs helt på egen risk – men kan du inte vänta eller inte har lust att betala för Apples kommande trådlösa laddningsskal till Airpods kan vi alltså fixa en billigare lösning redan idag.

Läs också! Mobilskalen som laddar din gamla Iphone trådlöst


Airpods

5. Väck inte hela huset – kolla på tv med Airpods

En supersmart lösning som är lätt att glömma bort att den finns, men att kolla på tv utan att väcka upp hela bostaden är enkelt med ett par Airpods. Lurarna kopplas automatiskt till din Apple TV om du är inloggad på samma konto, och på ett par sekunder kommer tv-ljudet direkt till Airpods istället.

Dyker de inte upp automatiskt kan vi lägga till de som vanligt via bluetooth-inställningarna i TVOS 11 istället.


Airpods

6. Håll koll på batterinivån via Apple Watch

Airpods håller för ungefär fem timmars musiklyssnande, något kortare vid telefonsamtal. Ett enkelt sätt att hålla koll på batterinivån i lurarna är att kolla det på sin Apple Watch. Ett svep upp öppnar Kontrollcenter på klockan och visar bland annat batteriprocenten för Apple Watch. Ett tryck på batterisymbolen visar hur mycket batteri vi har kvar även i lurarna, så länge de är anslutna till någon av våra enheter. Praktiskt!


Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple AirPods Pris vid test: 1649 kr.

Bästa pris just nu: 1664 kr