I IOS 10 och tidigare versioner av Apples mobiloperativsystem fanns en egen knapp för Airplay i Kontrollcenter, så att du enkelt kunde välja att skicka bild och/eller ljud till en Apple TV eller annan Airplay-mottagare.

Vi testar IOS 11: Den bästa uppdateringen från Apple hittills

Med IOS 11 har Kontrollcenter omdesignats och har nu betydligt fler knappar, och utöver en uppsättning standardreglage kan du välja vilka övriga du vill ha med, från bara ett par stycken till maximalt 18 stycken.

Men Airplay hör inte till dessa, och vid första anblick kan det verka som att den har försvunnit.

Airplay i Kontrollcenter

Airplay finns allt kvar, men den ligger numera som en liten mini-knapp inbakad i Kontrollcenters mediakontroller. Titta längst upp till höger på mediakontrollerna så ser du två små bågar, ungefär som en wifi-ikon. Tryck på den så öppnar Airplay-inställningar.

Inställningarna du får upp först gäller den app som spelar just nu, till exempel Musik om du har spelat något där. Du får en lista över tillgängliga enheter, och kan välja den du vill strömma till.

Airplay i Kontrollcenter

Men inställningarna har även sektioner för varje Airplay-mottagare med kontroller för just den enheten och du kan styra deras uppspelning var för sig. Om du till exempel har en Homepod som själv spelar musik kan du ändra volym, byta låt eller pausa direkt från Kontrollcenter på Iphone, och samma sak för Apple TV. Tänk på att det här fungerar för alla enheter på nätverket, så det finns viss potential för spratt bland skojfriska familjemedlemmar.