Macbook Pro

Vi tror och hoppas att Apple även fortsättningsvis kommer hålla sig till regelbundna uppdateringar av sina Mac-datorer. Förra året fick vi se en uppdatering från Skylake till Kaby Lake, efter att den nya generationen Macbook Pro visades hösten 2016 (med en lång tid utan uppdateringar innan dess).

I år hoppas vi på en uppdatering till Intels Cannon Lake – något som kan innebära en fyrkärnig processor även i Macbook Pro 13 tum. Kanske kan även en version av T2-chipet från Imac Pro leta sig till Macbook Pro.

Läs mer! Så blir Macbook Pro 2018 – allt vi tror oss veta

Macbook
Foto: Apple

Macbook

En mindre processoruppdatering lär vi få se någon gång under året, men om det sker på WWDC eller innan dess är mer oklart. Förra året uppdaterades den lilla Macbooken redan på våren 2017, och det är fortfarande möjligt att Apple smyger ut en uppdaterad modell utan ett event under mars eller april månad. Det lär i så fall inte röra sig om några större förändringar.
 

Nya Macbook Air – den mystiska budget-Macen

Ryktena spretar åt alla möjliga olika håll för exakt vad detta är för typ av dator, men flera olika källor hävdar att vi kommer få se en ny bärbar Macbook med ett pris som i Sverige lär hamna en bit under 10 000 kronor. Om det här bara är en milt uppdaterad, prissänkt Macbook Air med på sin höjd en ny processor, eller om det en ny modell med retina-skärm och en ny design står fortfarande skrivet i stjärnorna. Men flera olika rykten pekar alltså mot att Apple kan släppa en ny (eller halvny) billigare, bärbar dator under året, kanske på WWDC.

Analys: Macbook Air när beviset för att det fortfarande behövs en billig Mac

Imac
Foto: Apple

Imac

Imac fick en större, välbehövlig uppdatering under förra årets WWDC med ny processorer, snabbare grafik och thunderbolt 3. Och, inte att förglömma, lanseringen av Imac Pro. I år är det inte mindre än 20 år sedan Apple lanserade första Imac så visst vore det trevligt med nyheter för den klassiska Macen även i år. Nuvarande Imac har sett likadan ut sedan 2012, så en mindre uppfräschning med inte minst mindre skärmkanter (de ser nästan löjligt breda ut numera) hade varit trevligt.

Ett litet rykte dök upp om just en ny design sommaren 2017, men det är svårt att avgöra hur troligt det är. I vilket fall som helst förväntar vi oss att Apple åtminstone uppmärksammar 20-årsjubileet, och likt Macbook Pro uppdaterar modellen med en ny processorserie och ett T2-chip.

Mac Pro koncept
Foto: Pascal EggertKonceptbild på hur en ny Mac Pro 2019 skulle kunna blanda "papperskorgens" smarta lösningar med en större och mer modulär design.

Mac Pro – troligen inte, men kanske?

Apple har lagt till sig med en ny, trevlig vana att då och då ge små tjuvtittar på kommande produkter. På WWDC 2017 fick vi en förhandstitt på både Homepod och Imac Pro, långt innan någon av produkterna lanserades. Vi vågar inte hoppas alltför mycket på en ny Mac Pro på WWDC och Apple har inte sagt något om en lansering 2018 (men däremot 2019 hoppas vi på nyheter). Men visst vore det trevligt att se hur en ny generation Mac Pro skulle se ut, och exakt vad Apple menar när företaget säger sig vilja släppa en ”modulär” dator. Utbyggnadsbar hoppas vi.

Ipad Pro koncept
Foto: Bejnamin GeskinEn illustration som visar hur en Ipad med tunnare skärmkanter skulle kunna se ut ut. Om denna Ipad blir verklighet lär den också få en ny skärmupplösning, men exakt vad denna skulle bli är okänt. Hemknappen försvinner dessutom om Face ID införs.

Ipad Pro 3 – Face ID i generation två

Vi både tror och hoppas på att Apple kommer lansera en Ipad Pro 3 på WWDC, och den här gången med Face ID istället för Touch ID som inloggningsmetod.

Rykten om Ipad-specifika funktioner i IOS 12 har vi inte sett mycket av, men förhoppningsvis får vi se vad det innebär att kunna köra Ipad-appar på Mac OS, och kanske vissa Mac OS-appar på en Ipad Pro.

Läs mer! Åtta kärnor och Face ID? Här är allt vi tror oss veta om nästa Ipad Pro

Iphone?

Nej, den som hade hoppas på en ny Iphone redan i juni hoppas tyvärr på för mycket. Apple har inte lanserat en ny Iphone på WWDC sedan Iphone 4 år 2010, så det lär inte ske i år heller.

Tills att WWDC 2018 börjar och Apple faktiskt visar upp sina nyheter dröjer det ett tag, men fram till dess kommer vi självklart att rapportera om de hetaste ryktena inför en av Apple-årets tveklöst största händelser.