Uppdatering 19 februari:

Under måndagskvällen skickade Apple ut IOS 11.2.6, TV OS 11.2.6, Watch OS 4.2.3 och Mac OS High Sierra 10.13.3 Supplemental Update till allmänheten.

Den gemensamma nämnaren för uppdateringarna är att de täpper till buggen som gör att ett visst tecken från Telugu-alfabetet kan få Meddelanden och andra program/appar att sluta fungera.

Utöver Telugu-buggen åtgärdas även ett antal andra problem, så du gör klokt i att uppdatera dina enheter snarast. Vill du vara på den säkra sidan tar du en säkerhetskopia via Icloud eller Itunes först.

Telugu

Tidigare:

Italienska bloggen Mobile World har upptäckt en ny bugg i IOS 11 som får din Iphone att krascha och Meddelanden och andra appar att sluta fungera. Allt som behövs är att skicka ett meddelande med en viss uppsättning tecken med Telugu-alfabetet.

Om det låter bekant är det för att det inte direkt är första gången speciella meddelanden har fått IOS på knäna. Så sent som i januari dök en liknande bugg upp där en viss länk hade samma effekt på systemet, och vid flera tidigare tillfällen har olika meddelanden också kraschat Iphone.

Den nya teckensträngen får först Springboard (IOS fönsterhanterare) att krascha och därefter går det inte längre att öppna Meddelanden.

The Verge har testat med populära tredjepartsappar också, och buggen får även Facebook Messenger, Whatsapp, Gmail och Outlook att krascha och sluta fungera, medan Telegram och Skype är oberörda. Buggen verkar redan vara fixad i betaversionen av IOS 11.3.