Det dröjde inte länge innan Apples smarta högtalare stötte problem. Högtalarens silikonbaserade fot kan nämligen lämna vita ringar efter sig på vissa typer av träunderlag. Nu hävdar ett gäng industridesigners att det här inte borde ha varit ett problem från första början.

Business Insider har konsulterat flera industridesigners som inte ger mycket för Apples silikonfot. En av de tillfrågade, Gregor Berkowitz, menar att problemet med silikonmaterial på trä är känt. Oljor i materialen kan göra träet poröst och lämna fula märken. Det är ett känt problem som andra tillverkare av högtalare och konsumentprodukter redan är väl medvetna om.

– Det här borde inte vara nyheter för Apple, men det är det, säger Gregor Berkowitz till Business Insider.

Flera designers hävdar i intervjun att problemet borde vara relativt lättlöst genom att ändra tillverkningsprocessen för silikonmaterialet, en process som inte borde ta mer än två till sex veckor att lösa. Apple har inte kommenterat just denna artikel, men har tidigare sagt att problemet inte är ovanligt för denna typ av silikonmaterial. Bilder har visat att även konkurrenten Sonos One verkar drabbats av problemet.

Tidigare:

Specialsytt glasunderlägg ska hjälpa mot ringar under Homepod

Det dröjde inte ens en vecka innan det första problemet med Homepod har upptäckts, men nu finns en något oväntad lösning för ring-problemet. Lösningen stavas specialtillverkade underlägg som sätts under den silikonbaserade foten på Homepod. Detta ska förhindra högtalaren från att lämna oönskade ringar på vissa typer av träytor, skriver Gizmodo.

Det är företaget Pad & Quill som tagit fram ett underlägg som ska passa perfekt under Apples nya smarta högtalare. Underlägget är tillverkat i läder, finns i två färgalternativ och kan förbeställas nu från förtagets hemsida för 19,95 dollar (158 svenska kronor innan skatter).

Underlägg för Homepod
Foto: Pad & Quill

Intressant nog är Homepod inte ensam om detta ring-problem. Även Sonos One kan lämna märken under foten, skriver Macrumors. Hur glasunderläggen påverkar ljudkvaliteten vet vi inte i dagsläget, silikonfoten finns ju där för att stabilisera högtalaren och försäkra bästa möjliga ljudkvalitet.

Tidigare:

Homepod kan lämna ringar på träytor

Några dagar efter lanseringen av Homepod har en del användare börjat upptäcka en baksida på den annars ofta hyllade högtalaren. Eller ska vi säga undersida.

Homepod: Första testet av Apples smarta högtalare

Det visar sig nämligen att den silikonbaserade foten på Homepod kan lämna märken på vissa träytor, speciellt oljade sådana. Apple säger till Wirecutter att märkena kan bli mindre synliga eller försvinna efter några dagar, eller så kan du ”tvätta ytan med tillverkarens föreslagna oljebehandling”.

Homepod verkar inte påverka lackerat trä eller andra ytor, men Twitter-användare har redan börjat skoja om Ringgate – och en föreslog det alternativa namnet Ringhazi.

Apple HomePod Pris vid test: 5895 kr.

Bästa pris just nu: 3619 kr