Apple har gjort det väldigt lätt att använda olika prylar inom företagets så kallade ekosystem. Att till exempel flytta bilder från Iphone till Mac eller öppna en flik i Safari som du läste på datorn när du är på språng är busenkelt. Men en del Macanvändare föredrar Android framför Iphone, och det är så klart ingen fel med det.

Men det gör det aningen mer komplicerat att flytta filer, eftersom det inte finns något inbyggt program som fixar det. Du kan så klart skicka filer med mejl eller liknande, eller lägga dem i Dropbox, men ibland är det inte det du är ute efter utan en ren filöverföring. För det finns det flera alternativ, och här är de bästa.

Android File Transfer

Android File Transfer

Google har utvecklar ett litet verktygsprogram kallat, påpassligt nog, Android File Transfer. Det är en mycket enkel historia men gör att du kan flytta filer på upp till 4 gigabyte. Problemet är att det alltid har varit lite buggigt och ofta visar olika felmeddelanden.

Commander One

Commander One

Ett lite mer avancerat och Macigare alternativ är Commander One, ett program som i princip konkurrerar med Finder om allmän filhantering. Om du ofta flyttar filer är det ett mycket kraftfullare verktyg. Du kan till exempel se mycket mer info om filer, som filtyp och skapelsedatum, och söka efter filer. Det går även att flytta filer större än 4 gigabyte, till exempel stora filmer, och du kan döpa om filer. Det går tyvärr fortfarande inte att se förhandsvisningar av bilder och videor, men det kan bero på hur Androids filöverföringsläge (MTP) fungerar.

Commander One kostar cirka 250 kronor för avancerade funktioner som Android-överföringar, men då ingår även många andra funktioner (till exempel stöd för att bläddra i IOS-enheter). Du kan testa funktionen gratis i ett par veckor.