Den senaste veckan har en stor nyhet i Apple-världen varit Bloombergs avslöjande att Apple har ändrat sina planer för framtida uppdateringar av IOS. Istället för att proppa de årliga uppdateringarna med nytt versionsnummer fulla av nya funktioner ska Apple pytsa ut nyheter undan för undan.

Uppgifter: Det här blir de största nyheterna i IOS 12

Medan en del kallar det en revolution inom Apple, eller en total kursändring, anser Steven Sinofsky att det bara är en naturlig utveckling när IOS har vuxit i storlek och utvecklingen i omfattning.

Steven Sinofsky jobbade många år på Microsoft och var mellan 2009 och 2012 chef för hela Windows-divisionen. Han säger på Twitter att den här strategiändringen kommer sig av att projekt inte kan skalas upp på samma sätt när de nått en viss storlek.

Skiftet kan te sig dramatiskt för de anställda, säger Steve Sinofsky, eftersom de inte har varit med om det tidigare. Utifrån kan det verka dramatiskt eftersom alla letar efter orsak och verkan.

– Som jag ser det är hela ”ögonblicket” fabricerat eftersom det finns en uppfattning om att Apples produkter har blivit mindre stabila eller ”buggiga”.

Faktum är, fortsätter Steven Sinofsky, att kvaliteten på Mac och IOS och hårdvaran är på nivåer som aldrig har skådats tidigare i branschen. Men med den enorma skala som Apple verkar på syns även pyttesmå buggar som drabbar en bråkdel av användarna.