Apples årsstämma hölls under tisdagen, i Steve Jobs Theater på Apples nya campus Apple Park.

Aktieägare och deras representanter, samt en del gäster, samlades i aulan medan pressen fick följa mötet via videolänk i ett rum i Apple Parks besökscentrum på andra sidan vägen. Flera journalister livebloggade mötet på Twitter. Apples årsstämmor har sällan några större överraskningar, och så var det även i år. Omröstningen gick precis som styrelsen hade föreslagit, även om ett av förslagen från aktieägare fick 32 procent röster.

Under möter klagade en aktieägare på att Apple har ”tappat kontakten med arbetande användare” och att han därför inte har kunnat uppdatera från IOS 9 och fortfarande använder Aperture.

I frågestunden efter berättade Tim Cook att Iphone X har en kundnöjdhet på 99 procent och har sålt bäst av Iphone-modellerna sedan den släpptes. Han avslöjade också att Apple har nästan en kvarts miljard prenumeranter på olika tjänster som Apple Music och Icloud-lagring.

Apple Watch och företagets andra kroppsburna prylar (Airpods, Beats) skulle i dag nästan kvala in som ett av USA:s 300 största företag. Apple Pay har å andra sidan vuxit långsammare än Tim Cook hade trott.

Apple köpte upp 19 företag under 2017 och planerar fler förvärv under 2018.

En aktieägare sade att hon är glad att pressen har slutat jämföra Tim Cook med Steve Jobs så mycket, men undrade vad Apple har för planer kring en framtida efterföljare. Tim Cook svarade att det ingår i hans jobb att förbereda interna kandidater, men att styrelsen också kan välja att tillsätta en vd utifrån.