Consumer Reports, en amerikansk motsvarighet till Råd & Rön, har släppt ett initialt test av Apples nya smarta högtalare. Tidningen testar högtalare i ett specialdesignat ljudlabb med dämpade väggar så att ljudet från högtalare inte ska färgas av rummet.

Homepod: Första testet av Apples smarta högtalare

Tidningens testare ger ljudkvaliteten ett högt betyg, men inte lika högt som konkurrenterna Sonos One och Google Home Max. Basen är något överdriven på bekostnad av klarhet i mellanregistret och diskanten.

Testet är intressant eftersom Consumer Reports är den första stora sajten som inte har ansett att Homepod låter bättre än alla konkurrenter. Många andra tester har till och med gett Homepod överhanden mot Sonos Play:5, en betydligt biffigare högtalare än Sonos One.

En möjlig förklaring är att Homepod behöver ett vanligt rum för att ställa in sitt ljud, och att ett dämpat testrum förvirrar processorn. När Redditanvändaren Wintercharm testade Homepod och uppmätte fenomenala frekvenskurvor och låg distortion gjorde han testet just i ett vanligt vardagsrum och inte i en studio.